Friday, 28 December 2012

Sengugut......

Alahaiii......hari ni mmg feel teruk sangat rasa..kene  sengugut plak.Tapi kebanyakan orang perempuan memang akan kene bile time bulan sabit nak datang kan..Aku kalo sengugut mesti kena simptom2 mcm kat bawah..
gambar : google

  • Pagi2 kene mandi air panas..kalo tak memang bertambah teruk sengugut aku
  • Lepas mandi kene terus minum coklat /milo panas..
  • Seharian hari pertama ni..aku memang akan mengantukk giler..memang nak tido jerr
  • Tak de selera makan..
  • Otak aku memang akan nyanyi KOSONG KOSONG KOSONG
  • Mood memang x leh cakap ape la...memang out of mood ...
  • Aku memang malas nk bercakap..
Tapi aku ada baca byk petua nk hilangkan/kurangkan sakit sengugut..Antaranya :-
  • Minum Air Halia
  • Bertungku ~ paling selalu aku buat..mmg berkesan
  • Minum air 100+
  • Makan Jamu ~ yg ni pon aku x pernah buat
  • Makan panadol menstrual ~ (yg ni aku memang x amalkan)
Ni semua tips yg biasa kita dengar dan buat ...Apapun sakit itu penghapus dosa2 kecil.So kita redho..mak kita sakit nak beranakkan kita lagi maha dasyat..bertarung nyawa..:)

1 comment:

  1. aku ni lenguh2 badan tanda cik P nak mai la nih huhu

    ReplyDelete