Tuesday, 21 January 2014

Vacation

Bismillahhirrahmanirrahim

Mggu lepas aku agak kebizian menyiap kan segala kerja dengan kadar segera sebab nak pegi ho holiday.
Alhamdulillah tercapai gak hasrat aku nk g USS tahun 2014.Ni pon rezeki sebab company en suami yg sponser.

Walaupon agak super penat tapi yang penting enjoy.Sebab kawan2 en suami sume sporting giler.Kami pegi bawak kete company.4 kete semua.Jumaat pagi gerak dr Kajang terus ke Singapore.Mujurla x jem..kalo tak jenuh* wel wei* la atas jalan la ...Sampai Singapore..stay satu malam kat sana.Tapi jadual giler padat.
Sampai je hotel.check in terus naik MRT pegi Orchard Road...lepas tu naik MRT lg pegi Chinatown..lepas tu naik MRT lagi pegi Marina Sands tgk pertunjukan air pancut yg superbest & romantik...boleh masa tgk show tu aku ckp rasa mcm dalam drama romantik ngan adi putra plak.haha vengong ..en somi gelak sakan ngan geng2 dia.

Habis pertunjukan air pancut...kami yg beragama islam naik MRT balik ke hotel.Yg bangsa lain pegi Casino dalam tu jugak.Aku pegi Cold Storage beli megi balik hotel hentam megi..Susah giler nak cari makanan halal kat sana.mujur jugak aku bawak bekal dr KL biskut segala bagai.Sebelum aku pegi pon aku byk buat research dulu kat blog2 kawan2 supaya senang aku nak bawak diri kat sana.Million Thanks to all Bloggers.

Sampai hotel..bantai megi mcm kebulur.tido pukul 2 am.Esoknya pukul 8.30 da bangun,,sarapan terus pg USS.seharian dalam USS..Malam pukul 9.30 terus balik Malaysia Tanah Air ku..Rindu gila dengan makanan  melayu..Sampai JB pukul 11 mlm..masuk hotel,mandi siap segala bagai..orang lain semua tidor..aku ,en suami n 3 org kawan lg..pegi cari nasi..mcm kebulur hahaha..Berpandukan waze kami pegi Danga Bay.(Restoren Singgah Selalu)Senang cari Restoren ni sebab besar & tepi jalan je..memang terbaik makanan dia and aku sangat recommend.

Lepas perut da penuh baru balik hotel tido..Pagi Ahad  lepas breakfast  terus pegi JPO (Johor Premium Outlet).Boleh tahan jugak la barang2 kat JPO.Semua branded item.Harga ada yg sangat murah da ada yg standard boleh tgk ngan telan air liur jer..nak beli paper bag dia pon x mampu kot..hahaha.tapi aku sempat gosok en suami untuk hadian aniberseri yg ke 10 tahun esok.Lepas shopping kat JPO.terus balik KL.tapi sepanjang perjalan balik mcm2 ujian kena tempuh.Yg kelakar..Yg Sedih dan takut.

Yang sedih & takutnya..kami tgk kemalangan motor dengan myvi....2 orang meninggal.Tak lama lepas tu arah bertentangan pulak bas jatuh longkang ,3 orang meninggal.nampak mayat2 atas jalan.Mujurla jalan x jem lagi masa tu sebab kemalangan baru je berlaku.Lepas je kemalangan tu masing2 sakit perut pulak nak ork ork..riuh dalam kete..x tahan..jenuh pecut kete cari R& R..sampai je beratur panjang..adoi dugaan..meremang bulu roma.

Alhamdulillah pukul 7.30mlm kami sampai dengan selamat rumah masing2. Entry kali ni x bergambar sebab aku blom transfer gambar2 dr kamera.Apapon sesekali merasa tempat orang mmg best walaupon fenatttt...masing2 dah kemalasan nak kerja 2 3 hari ni.termasuk aku..hahahahahaha.


1 comment:

  1. wahhh! enjoy sakan di Kota Singa ye mokciks...
    seronok melihat pic-pic kat sana tu...:)

    ReplyDelete